Naar alle projecten

4 woningen NYE-UUS, Biggekerke

In 2018 heeft Zeeuwland bij Fraanje de vraag weggelegd om een woning te ontwikkelen die qua prijs marktconform, levensloopbestendig, duurzaam, circulair, onderhoudsarm en snel op locatie gerealiseerd kan worden. Ook een EPC van 0 was een minimale eis. 

Het gezamenlijke initiatief is ontstaan om een betaalbare en duurzame woning te ontwikkelen. Met VKP, DWT-groep, WTS architecten en Fraanje is een doordacht concept uitgewerkt en met succes gerealiseerd. Met trots presenteren we het Nye Uus.

In opdracht van woningcorporatie Zeeuwland

We hebben als Fraanje meteen de vraag opgepakt en partners hierbij gezocht, om dit zo goed mogelijk te kunnen invullen. Met Architectenburo WTS, Installateur DWTG, Prefabbouwer V.K.P. zijn we het avontuur aangegaan. Vanaf dag 1 was prefab een gedachtegang om hierin te gaan bouwen, vanwege de voordelen die prefab kent. Een snelle bouw en door de repeterende factor makkelijk te realiseren. 

Continue optimalisatie

Bewust hebben we gekozen om een pilot van 4 woningen te gaan bouwen in Biggekerke, om zo bij elke nieuwe ontwikkeling ons concept te optimaliseren. Wij hebben tijdens dit project de bouwkundige werkzaamheden en de coördinatie van het gehele bouwproces op ons genomen. Het gehele project is uitgevoerd op basis van een LEAN-planning. Op deze vooruitstrevende manier is met succes de bouwtijd ingekort.

Duurzame bouw

Er is gekozen voor een droge afbouw, dat betekend dat de complete opbouw vanaf de beganegrond zonder dekvloeren en overige cementgebonden constructies zijn uitgevoerd. In de betonvloer is dan ook de vloerverwarming opgenomen en monolitisch afgewerkt. Het voordeel is dat het vochtgehalte in de constructie bij oplevering beduidend lager is en een behaaglijk gevoel geeft. Er is een HSB constructie ontwikkeld met dragende houtenvloeren en gemodificeerd houten gevelbekleding. 

Duurzame installatie

Als duurzame installatie is gekozen voor een hybridesysteem, waarbij de slaapvertrekken verse lucht van buiten aanvoert door middel van roosters in de ramen en in de woonkamer via een mechanische ventilatiesysteem. De badkamer, wc, berging en keuken worden mechanisch geventileerd en afgevoerd. De gehele installatie is prefab gemonteerd. Op het dak zijn 10 zonnepanelen toegepast, om de woningen duurzaam te maken.

nieuws

Het Nye-uus concept heeft in 2022 de Zeeuwse Architectuurprijs gewonnen. Lees hier het nieuwsitem. 

MEER INFO?

Dit project een van de vele projectmatige woningbouw trajecten die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Wil je meer weten over deze specifieke expertise van Fraanje? Neem van vrijblijvend contact met ons op!

Projectgegevens

Project

4 woningen NYE-UUS, Biggekerke

Locatie

Biggekerke, Zeeland

Omvang

BVO 556 m2

Architect

WTS Architecten

Startdatum

oktober 2020

Opleverdatum

januari 2021

Erwin de Poorter
Erwin de Poorter
Bedrijfsleider