Biobased versnellingsdag

5 juli was Fraanje aanwezig bij de 'Biobased Versnellingsdag: hoe komt de markt in beweging?' In de sessie 'bouw je eigen biobased huis' heeft Martijn van Sabben meer verteld over onze visie op biobased bouwen, gerealiseerde (ontwikkelings)projecten en de geformuleerde doelstellingen. 

BIOBASED VERSNELLINGSDAG 

Als ontwikkelaar en bouwer zijn wij dagelijks actief op zoek naar manieren om duurzaam bouwen (in de breedste zin van het woord) voor de gemiddelde huiseigenaar bereikbaar te maken. Zo realiseren wij projecten zoals Aria Goes (met aandacht voor biobased bouwen en energie), de Kameleonwoningen en het Nye-Uus (met aandacht voor circulaireit, biobased- en energieneutraal bouwen) en de particuliere woning Rakhorst (met extra aandacht voor biobased bouwen en energie). 

 

Biobased versnellingsdag 2022 - YouTube

 

Biobased bouwen is hierbij een essentieel onderwerp met grote uitdagingen, waar de eerste stappen gezet worden. Het is een balans oefening tussen duurzaamheid, levensduur, garanties (Woningborg), eisen vanuit wet-en regelgeving en kosten. Onze ambitie? Ervoor zorgen dat biobased bouwen (en duurzaam bouwen in het algemeen) voor de gemiddelde man of vrouw bereikbaar is. Maar dit kunnen we alleen samen! Heb jij goede ideeën? Laat het ons weten!