30 maart 2021
Naar nieuws overzicht

Van donker en ouderwets naar een zee van licht en ruimte

Anne-Marieke Wieman van Medisol vertelt over haar ervaring met Fraanje in het magazine Family Business, december 2020. 

Fraanje renoveert regelmatig bedrijfspanden en utiliteitswerken voor onder andere de zorgsector. Zo ook voor Medisol. Medisol is Europees marktleider op het gebied van defbrillators. Fraanje kreeg drie keer opdracht van Medisol voor de uitvoering van de renovaties.

Het in Vlissingen gevestigde Medisol verkoopt AED’s en aanverwante reanimatieproducten aan consumenten en resellers. De onderneming werd in 2001 opgericht door hulpverleners van de ambulancedienst. Anno 2020 heeft Medisol webshops in bijna twintig landen en levert zij producten aan heel Europa en de Arabische wereld. Haar missie: in 2025 voor iedereen in Europa binnen zes minuten een AED ter beschikking hebben.

''Fraanje heeft vanaf het begin heel goed mee gedacht''

Medisol groeit hard. Al tien keer op rij een FD Gazelle, waaronder vier Gouden Gazelles voor het snelst groeiende bedrijf van Zeeland. Inmiddels werken er bijna 45 mensen die allemaal werkruimte nodig hebben. In 2016 kocht Medisol daarom een groot pand om alle kantoorafdelingen en het magazijn te huisvesten. Dit pand stamt uit de jaren ’80 en was toe aan een stevige opknapbeurt.

RENOVATIE

Medisol vroeg Fraanje om het gebouw te renoveren. Het donkere, ouderwetse pand dat was opgedeeld in kleine kamertjes moest licht en ruimtelijk worden, een prettige plek om in te werken. “Fraanje heeft vanaf het begin heel goed mee gedacht”, zegt Anne-Marieke Wieman, operationeel directeur van Medisol. “We besloten eerst de buitenschil en de benedenverdieping aan te pakken. Buiten is toen het metselwerk opgeknapt, de kozijnen vervangen en het dak gerepareerd. De begane grond is geheel leeg gesloopt. Bij de entree werd een balie gebouwd en een grote open trap naar boven met een lichtkoepel. Er kwam een eetruimte met uitzicht op het groen, de gangen zijn verbreed, de toiletten
verplaatst, elektra vernieuwd, het koelsysteem vervangen, er kwamen ruime vergaderruimtes en werkruimtes met afscheidingen van glas.”

In februari 2017 verhuisde Medisol naar het nieuwe pand. “In die tijd konden we iedereen nog huisvesten op de benedenverdieping”, zegt Anne-Marieke. “Maar in 2018 werd dat al krap. Toen hebben we besloten de bovenverdieping te verbouwen.” Ook nu schakelde Medisol Fraanje in. “Bij de eerste verbouwing hadden we veel overleg gehad, en daar was alles van een leien dakje verlopen”, zegt Anne-Marieke. “Fraanje regelt alles en ontzorgt.”

eFFICIËNTiE 

Deze tweede grote verbouwing moest gebeuren terwijl iedereen in het pand aan het werk was. In de eerste fase had Fraanje vooruit gedacht en op de bovenverdieping de buitenkozijnen en screens vervangen. Om de overlast verder te beperken, plande projectleider Pim van Belzen het sloopwerk buiten kantoortijden. “Deze renovatie hadden we tegelijk gepland met een project van de Drankgigant in de straat. Daardoor konden we heel efciënt werken, wat gunstig was voor beide opdrachtgevers.” 

Anne-Marieke knikt: “Fraanje heeft veel mee gedacht en daardoor is het beter geworden. Alles werd tot in de puntjes doorgesproken, daardoor kwamen we niet voor verrassingen te staan. We hebben nu een prachtig licht pand waar Medisol nog jaren in kan groeien.”

Meer informatie over onze verbouw, service & onderhoud? Neem snel een kijkje op de pagina verbouw, service & onderhoud

 Het hele magazine Family Business kun je hier lezen. 

Test tekst 1
Met een onderschrift

En een link