Bedrijfshal bouwen: 5 zaken waar je op moet letten
Bij een bedrijfshal bouwen komt een hoop kijken. Je moet een begroting maken, kiezen hoeveel ruimte je nodig hebt, nadenken over duurzame oplossingen, een ontwerp laten maken en de bedrijfshal natuurlijk ook laten bouwen. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om dit in goede banen te leiden.
Bedrijfshal bouwen? Fraanje helpt graag! Neem contact met ons op:
+31 (0) 113 61 55 00
Bedrijfshal bouwen: 5 zaken waar je op moet letten
Wil je een loods bouwen of een bedrijfshal laten bouwen? Dan maak je een verstandige keus. Met een nieuwe bedrijfshal maximaliseer je je productiviteit en zet je jezelf op de kaart als ondernemer. Let bij de bouw van één of meerdere bedrijfshallen wel goed op onderstaande zaken. Hierdoor voorkom je teleurstellingen en weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.
1. Stel samen met je accountant een begroting op
Het bouwen van een bedrijfshal is een grote investering voor je bedrijf. Dat geldt voor nieuwe ondernemers, maar ook voor bestaande ondernemers die willen vernieuwen of uitbreiden. Om zeker te weten dat je financieel niet in de knel komt, is het daarom belangrijk dat je een begroting opstelt. Dit doe je samen met je accountant en dit helpt je om te bepalen hoeveel je kunt investeren en wat je eventueel kunt lenen van de bank.
Neem tijdens het begroten van het project geen onnodige risico’s. Het is bij een bedrijfshal immers altijd mogelijk om deze later nog uit te breiden. Zo kan een bedrijfsloods modulair worden gebouwd of worden uitgebreid met een tweede bedrijfsruimte op hetzelfde terrein.
2. Neem een bouwkundig tekenaar of architect in de arm
Wil je zeker weten dat je de ruimte in je bedrijfshal optimaal benut? Dan is het goed om die door een professional te laten ontwerpen. Je kunt ervoor kiezen een bedrijfsarchitect in de arm te nemen, maar je kunt ook aan een aannemer vragen of zij een bouwkundig tekenaar aan het werk zetten. Bij Fraanje helpen we je bijvoorbeeld bij het volledige ontwerpproces. Omdat we ook de bouw en de opleveringen regelen, weet je zeker dat je bedrijfshal door hetzelfde team wordt ontwikkeld. Hierdoor voorkom je miscommunicaties of een gebrek aan betrokkenheid.
3. Denk vooraf goed na over de ruimte die je nodig hebt
Wat je wil voorkomen, is dat je bedrijfspand te krap of juist veel te groot blijkt te zijn. Je kunt hier een stokje voor steken door vooraf te bepalen waar de kantoorruimte komt, hoe de opslag- en productieruimte eruit komen te zien, welke machines en materialen daarin worden gestald, hoe groot de kantine moet worden en waar je de deuren en ramen wilt plaatsen.
Houd ook rekening met de eventuele opslag van voertuigen en met de aanwezigheid van een magazijn. En vergeet niet om op het terrein zelf ruimte laten voor parkeerplaatsen en eventuele laad- en losplaatsen.
4. Reken altijd marge en laat je bedrijfspand bouwen op de groei
Veel ondernemers laten een prachtige bedrijfshal bouwen, maar komen er vervolgens achter dat hun bedrijf snel groeit en ze alsnog ruimte tekort komen. Er zijn zelfs ondernemers die amper een jaar in een nieuw pand zitten en dan al ontdekken dat ze niet genoeg werkruimte hebben.
Je kunt dit voorkomen door je bedrijfshal op de groei te laten bouwen. Je kijkt hierbij naar de verwachte groei in business, materialen en personeel, en houdt hier rekening mee met het ontwerpen van de bedrijfshal. Zo kun je vele jaren van je bedrijfspand genieten zonder dat je uit je spreekwoordelijke jasje groeit.
5. Onderzoek de mogelijkheden voor een energieneutraal pand
De milieuregels vanuit de overheid worden steeds strenger. Om toekomstbestendig te ondernemen en geld te besparen op energie en exploitatiekosten is een duurzaam pand daarom een noodzakelijke keuze. Fraanje weet dit en is gespecialiseerd in het opleveren van milieuvriendelijke of nul-op-de-meter-panden. Dankzij een duurzame bedrijfshal ben je klaar voor de toekomst en let je ook nog eens goed op de maatschappij, de wereld en natuurlijk ook je portemonnee.
Goedkope bedrijfshal laten bouwen? Dit zijn de mogelijkheden
Heb je een beperkt budget te besteden? Of wil je niet teveel uitgeven aan je bedrijfshal? Dan zijn er diverse mogelijkheden om een goedkope bedrijfshal te laten bouwen. Zo kun je kiezen voor prefab-bouw, goedkoop constructiemateriaal en duurzame oplossingen die lang meegaan en weinig onderhoud nodig hebben.
{video=https://www.youtube.com/shorts/VBOoekNwveU}
Een andere manier om op de lange termijn goedkoper uit te zijn, is door het pand te verduurzamen met goede isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. Hierdoor wordt je pand in de winter minder snel koud en in de zomer minder snel warm. Ook wek je hierdoor je eigen energie op. Dit scheelt vaak een hoop geld, want het verwarmen van een bedrijfshal kost veel energie. Dat komt omdat een bedrijfshal vaak uit één grote ruimte bestaat en de warmte opstijgt.
Meerdere bedrijfshallen bouwen
Wil je graag meerdere bedrijfshallen bouwen? Op hetzelfde terrein of op diverse locaties? Ook dan staat Fraanje voor je klaar met advies. We denken graag met je mee over het ontwerp, de kosten, de materialen en de duurzaamheid van de bedrijfshal. Ook als je naast je bedrijfshal een loods wil bouwen, helpen we je van A tot Z met het realiseren hiervan.
Bedrijfshal bouwen: wat zijn de kosten?
Fraanje is al jaren dé duurzame voorloper op het gebied van utiliteitsbouw. Van de tekentafel tot de oplevering: wij helpen je met het bouwen van je bedrijfshal en doen dat met oog voor kostenbesparing, milieu en natuurlijk kwaliteit. We gaan daarbij persoonlijk te werk en kijken nauwlettend naar wat jij als ondernemer nodig hebt.
De grootste kostenpost van een bedrijfshal is het staal van de draagconstructie. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van verschillende factoren, zoals fundatie, omvang en materiaalkeuze. Ook de gebruiksfunctie van jouw bedrijfshal is bepalend voor de prijs. Heb je behoefte aan een opslagloods of een gecombineerde kantoor- en bedrijfsruimte?
Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan via onderstaande button.